Yoga
Bij yoga gaat het niet om het eindresultaat maar om de weg ernaartoe.
 
Of je wel of niet lenig bent is niet van belang en de mate van succes hangt niet af van je lichamelijke prestaties maar van je state of mind: iedereen is uniek en wat voor jou werkt hoeft niet voor een ander te werken. Dit maakt dat yoga voor iedereen geschikt is, jong en oud, en dus ook mensen met een fysieke of een geestelijke beperking.
 
Door yoga te beoefenen en je eigen grenzen te leren (h)erkennen en ermee om te gaan kom je ontspannend, sterker en stabieler in zowel je lichaam als je geest te staan.
 
Je leert dat je mag stoppen met vergelijken met de ander en jezelf te accepteren zoals je bent, dit brengt rust. Yoga voor kinderen wordt op een hele ongedwongen wijze gegeven, met de nadruk op het spelelement.
 
Beweging afwisselen met rust, leren voelen wat het doet met hun lichaam en het onder woorden leren brengen van abstracte begrippen als gevoelens.
 
Op deze manier leren kinderen in een wereld vol informatie die ze met hun koppie moeten verwerken dat ze mogen vertrouwen en mogen luisteren naar hun gevoel.